Etherische oliën, ook wel genoemd essentiële oliën, zijn vluchtige bestanddelen van aromatische planten. Ze zitten in bloemen, bladeren, schors, zaden en wortels van planten.

Ik masseer met druivenpitolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. De samenstelling kan per persoon verschillen omdat het mengsel wordt afgestemd op het doel van de massage.

Een massage met etherische olie heeft een diepere werking dan een gewone massage omdat de oliën worden opgenomen in onze bloedstroom, door inademing of via de huid. Dit beïnvloedt ons lichaam en stimuleert ons immuniteitssysteem. Masseren met etherische oliën heeft een positief effect op huid, spieren, ademhalingsstelsel, hart- en vaatstelsel, het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel. De aroma’s spelen een centrale rol. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en denkt weer helderder.

Bepaalde geuren zorgen voor ontspanning, andere zijn juist stimulerend. Daarom is het belangrijk om te kijken wat er voor jou op dat moment nodig is en aan de hand daarvan kan een olie gemengd worden.

Etherische oliën zijn ook heel goed toepasbaar tijdens de zwangerschap, voor baby’s en kinderen. Niet alle etherische oliën zijn hiervoor geschikt en uiteraard zal ik hier dan ook rekening mee houden.