Cupping werd duizenden jaren geleden in China ontwikkeld. Cupping bestaat uit het plaatsen van glazen of plastic cups op de huid en het creëren van een vacuüm.

De cup trekt vacuüm en trekt daarmee niet alleen de huid, maar ook het bindweefsel en spierweefsel omhoog. Hierdoor ontstaat extra doorbloeding en op deze manier zijn talloze klachten op bindweefsel- en op spierniveau te verlichten, dan wel op te lossen.

Je kunt cupping ook wel zien als een omgekeerde massage. In plaats van het aanbrengen van druk op spieren, wordt door het vacuüm de huid, bindweefsel en spieren omhoog getrokken.

Indien nodig zet ik cupping in tijdens mijn massages. Doordat er olie op de huid aangebracht is, is het mogelijk om met de siliconen cups over het lichaam te schuiven, daardoor ontstaan er geen blauwe plekken, zoals dat wel het geval is als je de cups op een plek laat staan. Door meer of minder in de cups te knijpen kan de sterkte aangepast worden, zodat het ook heel goed tijdens een ontspannende massage toegepast kan worden.