Je kent het wel, je maakt even een verkeerde beweging en het schiet ineens in je rug. Veel pijn en moeilijk kunnen bewegen. Het lijkt in een keer te gebeuren maar vaak is er al een hele tijd spanning in de spier(en) opgebouwd en is deze beweging de druppel die de emmer doet overlopen.

Lage rugpijn wordt ook wel spit of lumbago genoemd.

Help ik heb rugpijn is dat ernstig?

Meestal is er geen sprake van ziekte of blijvende schade. Bij de meeste mensen heeft het te maken met spieren, banden en gewrichten in de rug. Deze werken dan even niet zoals het zou moeten.

Lage rugpijn komt veel voor, sommigen krijgen het maar een keer en bij anderen komt het regelmatig terug.

Rugpijn heeft een goede prognose, dat wil zeggen dat de kans groot is dat de klachten verdwijnen.

Heb je uitstraling in je been die voorbij de knie gaat of heb je ook andere klachten, dan is er een kans dat er meer aan de hand is. Maak dan eerst een afspraak bij je huisarts of fysiotherapeut.

 

Helpt massage bij lage rugpijn

Ja, er zijn speciale technieken die je sneller van de lage rugpijn kunnen afhelpen, zeker als het er “ingeschoten” is, maar ook als je regelmatig last hebt van lage rugpijn kan een massage daarin verlichting brengen.

 

Massage op maat

Is het ineens in je rug “geschoten” dan is het belangrijk zo snel mogelijk dit te laten behandelen. Je kunt zelf ook een aantal dingen doen, deze kan je bij de “tips bij rugpijn” vinden.

Om snel te kunnen beginnen, zal ik mijn uiterste best doen om z.s.m. een afspraak met je te maken.

We beginnen met een intake en ik zal je een aantal vragen stellen, zoals wanneer is het gebeurd, heb je er vaker last van, waar zit de pijn precies e.d. Aan de hand daarvan kan ik bepalen of ik je mag masseren of dat je beter eerst een afspraak bij je huisarts kunt maken. Zijn de klachten zo dat ik je mag masseren, dan spreken we een traject af en starten direct na de intake met de eerste massage.

Zeker als je erg veel pijn hebt kan je niet lang op je buik liggen, je kunt dan beter wat vaker en korter komen. Als de pijn minder wordt kan ik je wat langer masseren en kunnen we de tijd tussen de massages langer maken. Zijn de klachten verdwenen dan raad ik aan je regelmatig preventief te laten masseren, maar die keus is natuurlijk geheel aan jou of je dat wilt.

Heb je nog vragen neem dan gerust contact op of maak een afspraak!

Neem contact op Maak een Afspraak!