Je hebt fibromyalgie en wilt hiermee zo goed mogelijk omgaan. Je doet dit door een gezonde leefstijl aan te houden en je zorgt voor voldoende beweging zonder jezelf te overbelasten. Dat je op deze pagina bent gekomen geeft aan dat je aan het kijken bent wat je nog meer kan doen om zo optimaal mogelijk in het leven te staan.

 Waarom massage als je fibromyalgie hebt?

  • Verbeterde doorbloeding
  • Verbeterde afvoer van afvalstoffen
  • Verhoging van de doorlaatbaarheid van de bloedvaten
  • Verbeterde stofwisseling
  • Verbeterde spierfunctie
  • Invloed op het krachtgevoel
  • Positieve invloed op vermoeidheid
  • Invloed op de verdieping van de ademhaling
  • Slaapbevorderend
  • Positieve invloed op stemming en psyche

 

Speciale technieken

Er zijn speciale technieken voor massage bij fibromyalgie. Het masseren gaat sowieso heel rustig zodat er niet teveel prikkels binnenkomen en er wordt ook gewerkt met het aanspannen en ontspannen van spieren, waardoor je spieren beter gaan ontspannen. Na verloop van tijd is het mogelijk, als je dat prettig vindt, om over te gaan naar de “normale” massagetechnieken, dan moet je denken aan een rustige ontspanningsmassage.

Ben je echt heel gevoelig en is aanraken al erg pijnlijk, dan kunnen we ook starten met een magneetmassage, dit is een hele zachte en rustige massage, die als je wilt ook over de kleding heen gegeven kan worden. De ervaring is dat na een aantal keren met wat meer druk gemasseerd kan worden en dat het daarna ook mogelijk is weer om met mijn handen te masseren.

 

Massage op Maat

Bij fibromyalgie is het geven van Massage op Maat nog belangrijker dan normaal. Je kunt heel veel pijnklachten of minder hebben, je kunt soms niet zo lang liggen omdat je anders de massagetafel niet meer afkomt omdat je stijf wordt als je lang ligt. Dat is voor iedereen weer anders, daarom gaan we altijd eerst in gesprek om te overleggen wat wel en niet mogelijk is.

 

Intake en afspraken traject

Heb je veel klachten dan is de eerste afspraak alleen een intakegesprek en dan hoor ik van jou welke klachten je hebt. We gaan dan samen overleggen wat het beste traject voor jou is. In principe beginnen we dan waarschijnlijk met korte behandelingen die we langzaam gaan uitbouwen, al naar gelang wat mogelijk is.

Het mooiste is als we kunnen starten met een keer per week een massage, mits je dat aankunt. Ik maak daar aparte prijsafspraken met je over.

 

Vaak hebben mensen met fibromyalgie ook last van het chronische vermoeidheidssyndroom, daarom is het altijd mogelijk kosteloos je afspraak te verzetten als het op dat moment teveel voor je is.

 

We gaan eraan werken dat je na verloop van tijd een keer in de maand kunt komen voor preventief masseren en daarvoor betaal je dan het normale tarief. Het kan zijn dat je na verloop van tijd door ziekte, stress etc. een terugval krijgt. Dan is het mogelijk het traject weer opnieuw op te starten.

Weinig klachten of al ervaring met massage

Heb je niet zoveel klachten of heb je ervaring met massage en je weet dat dat goed voor je werkt, dan kunnen we na de intake ook meteen een massage inplannen. Tijdens de intake overleggen we welke traject voor jou goed is en plannen aan de hand daarvan jouw afspraken en de daaraan verbonden kosten.

 

Na de intake

Uiteraard ben je vrij om na de intake aan te geven of je al dan niet het traject in wilt gaan. Het is belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is en dat je je er goed bij voelt. Mocht je na de intake beslissen om geen massage te nemen, als ik je niet mag behandelen of als ik denk dat je beter eerst een arts kunt raadplegen, zal ik dat adviseren en niet masseren. Hier zijn dan geen kosten aan verbonden.

 

Wil je eerst meer informatie neem dan gerust contact met me op!