Fysiek massage

Magneetmassage

Wat kun je verwachten:
Je kunt kiezen voor een magneetmassage op de blote huid met olie of over de kleding heen.

Wat kun je ervaren:
Je zult tijdens de magneetmassage een diepe ontspanning ervaren met een positief effect op het welzijn. Sommige klanten ervaren warmte, andere aangename tintelingen en anderen een loom ontspannend gevoel. Een enkele klant ervaart tijdens de massage niets bijzonders, maar blijkt na een paar dagen minder last te hebben van de klacht of meer energie te hebben.

De behandeling is aangenaam:
Heb je last van pijnlijke spieren of pijnlijke plekken waar de klacht zich openbaart, dan zal je merken dat een magneetmassage verlicht. Zelfs door een lichte aanraking. Een behandeling hoeft geen pijn te doen om toch te werken. Je kunt je dus tijdens de gehele massage heerlijk ontspannen.
Heb je liever een stevige massage dan kan dit ook met de magneten. Voor het effect hoeft dit echter niet.

Wanneer kun je niet gemasseerd worden met magneten:
De magneetmassage kan niet worden uitgevoerd bij mensen met een pace-maker of andere medische apparatuur met batterijen. De magneten kunnen de batterij leegtrekken. Ook vrouwen in de eerste 3 maanden van hun zwangerschap worden een magneetmassage afgeraden, tenzij zij al gewend zijn aan magneetmassage. Magneetmasseurs masseren (net zoals klassieke masseurs) in principe gezonde mensen met een klacht.

Water drinken:
Tijdens de magneetmassage komen afvalstoffen vrij. Om deze zo snel mogelijk uit het lichaam af te voeren, krijg je na de behandeling een glas water. Wacht je met drinken dan kunnen de afvalstoffen weer “neerslaan” en de massage te niet doen.

Alternatieve therapie:
Magneetmassage valt onder de alternatieve therapieën en is gericht op het lichaam als geheel. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Hierdoor kan, net zoals bij homeopathie of acupunctuur, een beginverergering optreden. Dit is een goed teken. Het betekent dat de behandeling aanslaat, maar ook zonder verergering heeft een magneetmassage effect.