Klankschalen

Bij de langere massage zet ik ook (in overleg) mijn klankschalen in. Als je wilt kan je ook een hele klankschaalmassage boeken en voor groepjes mensen kan ik ook een workshop klankschalen organiseren of een klankconcert. 

Wat doen klankschalen?

De klanken van de schalen spreken het hele “systeem” aan waardoor ze niet alleen hart en hoofd, maar ook het lichaam en voor wie daarvoor openstaat ook “de ziel” met elkaar in verbinding brengen.

De klanken “masseren” ons zowel van buitenaf als van binnenuit waardoor spanning op elk niveau wordt uitgenodigd om los te laten.

Ons lichaam bestaat voor ca. 70% uit water, hierdoor gaan de trillingen die door het aanslaan van de klankschalen ontstaan, door ons lichaam heen. Het geluid kunnen we horen en de trillingen kan je voelen. De trillingen gaan door alle lagen van het lichaam, zoals spieren en organen, maar dus ook door de “mentale lagen”.

Klankschaalmassage

Bij een klankschaalmassage werk ik met schalen naast en op het lichaam. Een klankschaalmassage wordt over het algemeen als zeer ontspannend ervaren, maar soms kunnen er ook emoties loskomen. Die emoties mogen er gewoon zijn. De klankschalen zetten het zelfherstellend vermogen in werking. De klankschaalmassage wordt over de kleding heen gegeven. Als je het goed vindt gebruik ik ook mijn handen, niet om te masseren maar als aanraking, hierdoor kan je vaak nog dieper in de ontspanning komen.

Het geluid  van de schalen helpt ook mee in het dieper ontspannen, omdat het ons meeneemt en je gemakkelijker “uit je hoofd” gaat. Tussen de klanken zullen er ook stiltes zijn, waarin je goed na kunt voelen wat het effect is.

Over het algemeen geef ik een klankschaalmassage op een matras op de grond, maar het is ook mogelijk om het op de massagetafel te doen, de schalen zullen dan wat verder van je af staan dan wanneer we op de grond werken.

Workshop klankschalen

Vind je het leuk om zelf eens te werken met klankschalen dan kan je een workshop volgen. Dit kan al met een klein groepje.

Ik vertel wat meer over de klankschalen en je leer hoe je ze kunt aanslaan. Ik vertel wat meer over klankschaalmassages en je kunt het bij elkaar laten voelen en we doen wat klankspelen.

Klankconcert

Wil je de klank ervaren? Met een klein groepje kan je een klankconcert boeken. Je ligt dan op een matje en luistert naar het fijne geluid van de klankschalen en je “reist” mee op de klanken. Ook wordt er van nog wat andere instrumenten gebruik gemaakt zoals een rainstick en een oceandrum.

Over het algemeen is dit ook zeer ontspannend en afhankelijk van de persoon kan je verschillende sensaties zoals tintelingen in je lichaam voelen.

Aan het eind mag je rustig bijkomen en navoelen. Daarna praten we nog even rustig na onder het genot van een kopje thee met wat lekkers erbij.

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op.